Чому риб'ячий жир такий важливий для собак?

Категорії
Ця стаття була оновлена 26 02 2023
Зміст
  1. Риб'ячий жир: що це?
  2. Користь риб'ячого жиру для собак
  3. Скільки риб'ячого жиру давати собаці?
  4. Протипоказання до застосування риб'ячого жиру для собак та побічні ефекти
  5. Особливості вибору риб'ячого жиру для собак

Поява в будинку маленького цуценя – завжди радість для господаря, який прагнутиме виростити міцного й здорового собаку. Потрібно не тільки правильне харчування та активні прогулянки, але й маса корисних вітамінів з мінералами та добавками, які забезпечують правильне зростання та розвиток вихованця. Риб'ячий жир для собак є однією з цих речовин.

Риб'ячий жир: що це?

Йдеться про харчову добавку, яку отримують із певних жирних сортів риби. Зазвичай вона виділяється з печінки та тушок океанічних риб, таких як скумбрія, оселедець, форель, лосось. Вона відрізняється специфічним запахом та особливою консистенцією.

Організм риб збагачений жиром, який виходить з водоростей, що включають натуральні жирні кислоти. Цілком не дивно, чому в риб'ячому жирі так багато вітаміну D, A, E, омега-3 та жирних кислот, яких немає в жодному іншому продукті.

За словами ветеринарів, риб'ячий жир собаці рекомендується давати вже з перших місяців її життя. Все тому, що в порівнянні з людським організмом собачий не здатний синтезувати вітаміни А, D. Кожен із елементів може бути отриманий виключно ззовні. Не варто забувати про те, що собакам не можна давати жирні сорти риби, а для поповнення відсутні речовин зазвичай використовуються спеціальні добавки.

Користь риб'ячого жиру для собак

Користь риб'ячого жиру для тварин важко переоцінити:

  • Вітамін А потрібен для регулювання росту та розвитку тварини, забезпечення здорової шкіри, гарної вовни, зору.
  • Вітамін D утворює скелет. Якщо його недостатньо, можуть почати випадати зуби, викривлятися кістки.
  • Вітамін Е необхідний для зв'язування вільних радикалів, переведення отруйних перекисів у безпечні речовини, підвищення запліднення, розвитку потомства.
  • Поліненасичені амінокислоти Омега 6 та 3 забезпечують підтримку обміну речовин та синтезують життєво необхідні речовини в організмі.

Завдяки сукупності цих вітамінів вдається очистити кров від поганого холестерину, не дати сформуватися бляшкам на стінках судин, покращити роботу нервової системи. Риб'ячим жиром збагачують кормозміщення з натуральних продуктів, що допомагає при шкірних захворюваннях, ослабленому зорі, линянні, ламкості, тьмяності вовни й так далі. Часто риб'ячий жир дають вихованцям, що страждають від артриту та артрозу, а також інших захворюваннях суглобів. В результаті покращується рухливість, проходить кульгавість.

Скільки риб'ячого жиру давати собаці?

Для багатьох власників вихованців це здається дивним, але собакам подобається смак риб'ячого жиру, тому вони отримують задоволення під час його вживання. Риб'ячий жир може прийматися на постійній основі кілька разів на тиждень. Рекомендований час прийому – вранці чи ввечері. Також можна дотримуватися іншої схеми: щоденний прийом протягом двох тижнів щодня і потім перерву на тиждень.

Вводити препарат можна навіть 2-місячним цуценям. Скільки риб'ячого жиру давати собаці? Цуценятам буде достатньо 1-2 крапель, потім до піврічного віку дозування збільшується до 1-2 чайних ложок.

Вкрай важливо давати собаці риб'ячий жир восени та взимку, коли у неї ослаблений імунітет і якщо вона перенесла захворювання. Для літніх собак дозування зменшується, щоб зменшити навантаження на печінку.

Темний риб'ячий жир, який ви зможете купити в нашому інтернет-магазині Zoohub на максимально вигідних умовах, - це справді чудове джерело вітамінів А, D, E поряд з бромом, йодом, поліненасиченими жирними кислотами. Покращує регулювання вироблення тромбоцитів крові, а також сприяє зменшенню запалення та свербежу. Має властивість зміцнення імунної системи, надає сприятливий вплив на розвиток і зростання тварин.

Протипоказання до застосування риб'ячого жиру для собак та побічні ефекти

Риб'ячий жир для собак протипоказаний при:

  • Гострих кишкових патологіях.
  • Індивідуальній непереносимості компонентів речовини.
  • Відкритій форми туберкульозу.
  • Нирковій недостатності.
  • Камені в нирках або сечовому міхурі.
  • Злоякісних процесах.
  • Ниркових, печінкових захворюваннях.
  • Травних порушеннях, проносі.

Також добавку не можна давати вихованцю, якщо планується хірургічна операція або його годують промисловими кормами високої якості. Якщо домашньому улюбленцю додатково дають вітамінні комплекси, може статися передозування, а також можливий негативне вплив на нирки, печінку.

Під час застосування добавки можуть з'явитися побічні ефекти через передозування, недотримання правил зберігання, алергічні реакції, використання низькоякісного продукту. Окремий акцент варто зробити на передозуванні. В обов'язковому порядку погодьте її та тривалість курсу з ветеринарним спеціалістом.

Негативні зміни можуть бути пов'язані з блюванням, нудотою, діареєю, ожирінням, сонливістю, апатією, млявістю, придушенням імунітету.

Особливості вибору риб'ячого жиру для собак

Перед тим як купити риб'ячий жир для собак, варто ознайомитися з правилами його вибору:

  • Добавка повинна мати високий рівень очищення.
  • Звертайте увагу, з якого жиру отриманий продукт. Найбезпечнішим є м'язовий жир. Корисних кислот не повинно бути більше 15%
  • Необхідно дотримуватись умов зберігання. Якщо продукт знаходиться в теплі або світлі, він вважається зіпсованим. Ідеальні умови зберігання: прохолодне та захищене від світла місце.
  • У складі риб'ячого жиру повинні бути відсутні додаткові добавки.
  • Купуючи риб'ячий жир, потрібно завжди перевіряти термін придатності.
  • Добавки, в яких міститься риб'ячий жир, дуже часто використовуються у ветеринарній сфері. Причому вони можуть виступати як основного, так і додаткового лікарського.

Таким чином, відповідь на питання про те, чи можна собакам риб'ячий жир, завжди буде позитивним. Якщо правильно ввести цю добавку до раціону, стан і зовнішній вигляд домашнього улюбленця значно покращиться.

( 7 )
Рекомендовані товари

Немає на складі

Швидке замовлення

Дермавет корисний для блискучої шерсті і здорової шкіри собак і кішок

Немає на складі

Швидке замовлення

Для профілактики та лікування гіпо- та авітамінозів А, Д, рахіту, остеомаляції, анемії, як стимулюючий засіб для прискорення росту та розвитку; для покращення розвитку плода при вагітності; для прискорення загоєння ран та уражень шкіри; для зміцнення імунітету.

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*