Особливості вибору корму для собак

Категорії
Зміст
  1. Вік вихованця
  2. Розміри собак
  3. Активність собаки
  4. Склад корму
  5. Клас та тип корму
  6. Стережіться підробок!

Сучасний ринок зоотоварів практично переповнений кормами різних брендів. Не всі власники собак мають час на вивчення кожної марки, проте питання підбору якісного корму залишається актуальним. Пропонуємо вам дізнатися, як вибрати корм для собак та на що обов'язково звертати увагу.

Вік вихованця

Вік домашнього улюбленця впливає на раціон його харчування. Саме тому існують різні групи кормів:

  • Starter. Для цуценят, які нещодавно з'явилися на світ.
  • Junior. Для цуценят, вік яких не перевищує 1 року.
  • Adult. Підходить для собак середнього віку 1-7 років.
  • Senior. Призначений для тварин, які переступили 8-річну позначку.

Віковий розподіл не є маркетинговим ходом, як хтось може подумати. Коли вихованець досягає певного віку, у його організмі відбувається зміна потреб у поживних речовинах. Наприклад, у кормах Стартерах міститься багато ліпідів з глюкозою, а за складом вони схожі з жирним молоком матері, яке раніше було основою харчування цуценят. Як вибрати корм для цуценя? Все просто: звертайте увагу на написи Starter та Junior на упаковці.

Розміри собак

Не менш важливо акцентувати увагу на ваговій категорії вихованців. Декоративним породам собак буде складно пережовувати великі кормові гранули. Для великих порід собак варто купувати корми, в яких міститься багато кальцію та фосфору, оскільки дані речовини сприяють правильному формуванню кісткового скелета.

Активність собаки

Як вибрати корм для собак, які постійно перебувають у русі? У такому випадку звертайте увагу на варіанти Актив та Енерджі. Нормал і Стандарт стануть оптимальним варіантом для вихованців із помірним, але досить активним способом життя. Сеньйор, у свою чергу, призначений літнім собакам, які мало рухаються.

Склад корму

Склад є одним із найважливіших критеріїв, який потрібно враховувати перед тим, як підібрати корм собаці. Білок, що знаходиться у складі тваринного м'яса, фактично формує життєдіяльність домашнього улюбленця. Вуглеводи, у свою чергу, потрібні для енергії та підвищення активності вихованця. Не забувайте про те, що якщо в раціоні собаки занадто багато жирів, надалі у неї можуть виникнути проблеми із зайвою вагою, а також виникнути захворювання серцево-судинної системи.

Рекомендується вибирати корм, у складі якого безліч вітамінів та інших корисних речовин. Якщо ж у складі є карамель, цукор, целюлоза, то краще від нього відмовитися. Пам'ятайте про те, що вітаміни Е, С, олії з екстрактами на кшталт розмарину – це натуральні консерванти.

Клас та тип корму

Досить важливим моментом у питанні про те, як правильно вибрати корм для собаки, є його клас та тип. Корми поділяються на такі класи:

  • Економ. У його основі – низькоякісні продукти, соя, відходи. Тут відсутні вітаміни, а організм досить погано засвоює такий корм. Якщо постійно давати вихованцю економ варіант, надалі у нього можуть розвинутися різні хвороби.
  • Преміум. Має не ідеальну якість, але набагато краще за економу. У складі такого корму присутні консерванти, підсилювачі смаку та запаху, зате збільшується вміст тваринного білка.
  • Супер-преміум. Характеризується чудовим складом, але при цьому в ньому є речовини, які погано засвоюються організмом домашнього улюбленця.
  • Холістік. Йдеться про найкраще меню для тварини.

Щоб зрозуміти, як підібрати корм для собаки, також потрібно знати про його різні типи. Лікувальний корм, наприклад, виробляється для вихованців із певними відхиленнями у здоров'ї. Його повинен призначати виключно ветеринар, а під час прийому такого корму потрібно обов'язково дотримуватись інструкції.

Спеціалізований (дієтичний) – це хороша профілактика та допомога в усуненні проблем у вигляді ожиріння, захворювань сечостатевої та травної системи тощо. Чудовим прикладом дієтичного корму є Royal Canin Urinary S/O Moderate calorie. Його призначають собакам, які схильні до набору зайвої ваги або страждають від захворювань сечовивідних шляхів. Його склад розроблявся таким чином, щоб прискорювати розкладання сечового каміння та протидіяти утворенню нових кристалів з камінням.

Найбільш поширеним типом є повсякденний корм, який зарекомендував себе як чудовий варіант на кожен день. Окремої уваги заслуговує сухий корм Trainer Fitness 3 Puppy Medium/Maxi With Duck Rice Oil. Йдеться про повноцінне монопротеїнове харчування для цуценят середніх і великих порід. В його основі – м'ясо качки, рис, олія. Це натуральні якісні продукти. Таким чином, у складі є джерело тваринного білка, легкозасвоюваних вуглеводів, а також натурального жиру. Завдяки вітамінам та мінералам забезпечується підтримка здоров'я тварини.

Також варто звернути увагу на консервований корм із тунцем для дорослих собак Schesir Tuna. Він підходить для тварин любої породи й особливо тих тварин, хто страждає від непереносимості м'яса птиці. У кормі достатньо вітамінів, мікроелементів, у ньому відсутні барвники, ароматизатори, ГМО та інші шкідливі речовини.

Стережіться підробок!

На вітчизняному ринку величезна кількість підроблених кормів - йдеться про низькосортні аналоги, які упаковані в коробку від іменитого бренду. Якщо вихованець вживатиме такий корм, у нього розвинуться хронічні захворювання. Саме тому варто звертатися виключно до перевірених магазинів зоотоварів. Спроба придбання товару «з рук» за низьку ціну призведе до ускладнень у здоров'я домашнього улюбленця.

Тепер ви знаєте, як вибрати корм для собак: обов'язково звертайте увагу на вік вихованця, його розміри, активність, а також склад, клас і тип продукту. Лише в такому випадку можна бути впевненими у збалансованому раціоні вихованця та його повноцінному розвитку.

( 2 )
Рекомендовані товари

Немає на складі

Швидке замовлення

Сухий повноцінний корм з лососем та картоплею (без зернова формула) для дорослих собак дрібних та середніх порід (від 1 до 25 кг).

Немає на складі

Швидке замовлення

Компанією Royal Canin розроблений дієтичний корм при захворюваннях шлунково-кишкового тракту у цуценят. Ця дієта створена у вигляді консервованого корму (текстура корми - мус) і може застосовуватися для цуценят до 1 року, щенных і лактуючих сук вагою до 25 кг. Цей дієтичний корм являє собою повноцінний збалансований корм з підвищеним енергетичним змістом, що дозволяє зменшити добову норму корму і тим самим знизити навантаження на шлунок і травний тракт.

Немає на складі

Швидке замовлення

Спокійна вдача і прихильність до господаря - це відмінні риси невеликих собак породи мопс. Підбираючи корм для цих собак необхідно врахувати будову їх щелепи.

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*