Задавайте питання в Telegram Задавайте питання в Viber

Найкращі препарати для виведення глистів у кішок і собак

Категорії

Глисти у собак і кішок - досить поширене захворювання, яке, на щастя, легко вилікувати. Найчастіше вихованці заражаються гельмінтами через вживання сирого м'яса або риби, пиття води з калюж, контакту з вуличним взуттям, фекаліями інших тварин. Нерідко джерелами зараження стають клопи, мухи, таргани, блохи й так далі. Глисти послаблюють імунітет тварин, психічно виснажують їх через відчуття дискомфорту, а також провокують появу інших захворювань. Якщо не вживати ніяких дій, організм вихованця сильно постраждає. Саме тому потрібно знати, які препарати від глистів для тварин можуть допомогти домашнім улюбленцям вилікуватися.

Як визначити наявність глистів у кішок і собак?

Серед основних симптомів зараження глистами варто виділити наступні:
 
  • Глисти та їх личинки помітні в калі собаки чи кішки.
  • Блювота.
  • Калові маси супроводжуються кров'ю, відбуваються порушення в стільці у вигляді запору або проносу.
  • Наявність свербіння поруч з анальним отвором (тварини часто починають тертися цим місцем о підлогу).
  • Підвищення апетиту (при цьому маса тіла зберігається або знижується)
  • Рясна сльозотеча.
  • Здуття живота.
  • Швидка втомлюваність.
  • Відставання в рості та розвитку.
Симптоми глистів у кішок і собак схожі, але в останніх не завжди видно глисти або кров у калових масах. Тому власникам собак варто звернути особливу увагу на інші симптоми, які були описані вище.
 

Що потрібно знати перед використанням препаратів від глистів?

Перед використанням протиглистових препаратів для тварин рекомендується ознайомитися з наступними порадами:

  • Якщо у вихованця проблеми з травленням, йому не варто давати глистогінне до тих пір, поки ви не проконсультуєтеся з ветеринарним лікарем.
  • Використовувати препарати від глистів в профілактичних цілях потрібно кожні 3 місяці.
  • Всім тваринам в будинку потрібно давати глистогінне одночасно.
  • Якщо ваш вихованець контактував з твариною, яка має зараження, обов'язково потрібне проведення профілактичної дегельмінтизації.
  • Дозування препаратів часто залежить від ваги тварини: якщо дати мінімальну кількість лікарського засобу, воно не подіє, а передозування завдасть шкоди організму.

Ефективні протиглистні препарати для кішок і собак

Антигельмінтні препарати для тварин є ефективним і простим способом позбавлення від глистів. Досить поширеною є Дірофен-паста (20, 60) - це комбінований антигельмінтний препарат. У його складі присутні такі речовини, як празиквантел і пирантел. Вони прекрасно справляються із завданням знищення статевозрілих і личинкових гельмінтів круглої і стрічкової форми, що зустрічаються у собак і кішок. Завдяки особливій консистенції і смаку молочного мусу значно спрощується процес дегельмінтизації. Також препарат регенерує стінки кишечника, які пошкодили глисти.

Окремої уваги заслуговує глистогінне для кішок і собак під назвою Фентаб. Йдеться про універсальний антигельмінтнтц препарат, представлений у вигляді білої або жовтуватої таблетки, яка має специфічний запах і розрахована на 5 кілограм ваги кішки або собаки. Діючою речовиною Фентаба є фенбендазол - він дієво бореться з дорослими формами глистів, личинками тп яйцями нематод, цестод. Ці таблетки від глистів для кішок і собак малотоксични, тому не викликають алергію і підходять для застосування вагітним тваринам, а також кошенятам і цуценятам з 3 тижнів.

Антигельмінтна дія препарату Каніквантель Плюс полягає в ураженні мускулатури паразитів, через що вони гинуть. Можливе застосування таблеток в лікувальних і профілактичних цілях. Якщо тварина не досягла 4-тижневого віку, їц не варто приймати цей препарат.

Антигельмінтний препарат Енвайр доступний в двох різновидах: для собак і котів. Діючими речовинами в засобі є фебантел, пирантел, празиквантел. Завдяки комплексній дії компонентів виявляється виражений протигельмінтний ефект, що призводить до знищення черв'яків круглої і стрічкової форми.

Таблетки Празел - протитремадодний, протинематодний і протицестодний ветеринарний препарат. У його склад входить пирантел, який викликає нервово-м'язову блокаду у круглих гельмінтів, тим самим знищуючи їх. Празиквантел, в свою чергу, пошкоджує та скорочує зовнішню оболонку стрічкових гельмінтів, паралізуючи паразитів.

Таким чином, якщо у вашої кішки або собаки були діагностовані глисти, не варто панікувати. Завдяки величезному асортименту антигельмінтних препаратів не важко буде знайти підходящий лікарський засіб для вашого домашнього улюбленця й швидко вивести з його організму паразитів.

( 9 )
Рекомендовані товари

Немає на складі

Швидке замовлення

Дегельмінтизація кішок при ураженні нематодами і цестодами: Тохосага cati (syn. mystax), Ancylostoma sp., Dipylidium caninum, Hydatigera (Taenia) taeniaeformis, Mesocestoides sp., Echinococcus multilocularis, Joyeuxiella pasqualei.

0 грн
Ціна 190 грн

Немає на складі

Швидке замовлення

Завдяки Профендеру® дегельмінтизація не приносить додаткового стресу тварині та труднощів господарю. Нова діюча речовина - емодепсид - ефективна проти зрілих і дорослих форм нематод, які стійкі до івермектину, левамізолу та бензімідазолу.

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*